Okategoriserade

Röstfiske och karikatyrer

15 jan , 2015, 15.00 Marianne Lydén

 

Sannfinländarnas unga genier har kommit på sättet att vända den dalande opinionskurvan uppåt. Man tar offren i de avskyvärda islamistiska terroristattackerna och rider mot valseger på dem. Och kallar det en solidaritetsyttring.
Någon annan tolkning av ungdomsförbundets senaste projekt, att utlysa en ”karikatyrtävling för yttrandefriheten” med islam som tema, går inte att göra. Som modell publicerar förbundets tidning Rahvas välkända karikatyrer av Muhammed och terrorism och blandar sedan i tävlingsuppropet saligen ihop islam och islamistisk terrorism.
Röstfisket i grumliga vatten är motbjudande också med tanke på hur känsliga Sannfinländarna är när udden riktas mot dem själva. Varje gång en Sannfinländare åker dit för rasistiska uttalanden sjunger en kör av partiets politiker den redan tjatiga visan om hur orättvist och kränkande partiet behandlas i offentligheten.
I mars får vi veta vilken av de insända karikatyrerna som redaktionen för Rahvas anser gör bäst narr av islam och därmed inhöstar 200 euro i prispengar.
Suck.

, , , , , ,

Läs också

En kommentar

  1. Hans Anas skriver:

    Överraskad över att någon finländsk tidning överhuvudtaget publicerar karikatyrer över Muhammed och terrorism med tanke på den självcensur som ofta präglat medierna i landet.

    Hbl publicerar nog inte karikatyrer av Muhammed, så var lugn, Marianne Lyden.

    Också en garvad journalist som Marianne Lyden drar en skarp gräns mellan islam och islamistisk terrorism, vilket än en gång bekräftar att journalister inte vet vad islam är.

    mvh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *