Okategoriserade

Halla-aho, trakasserier och gasspray

20 jan , 2016, 18.33 Marianne Lydén

 

Sannfinländarnas EU-parlamentariker Jussi Halla-aho anser att det är outhärdligt om en del av medborgarna, särskilt unga kvinnor, av rädsla för skockar av trakasserare måste begränsa sin rörlighet. Det skriver han i ett pressmeddelande där han kräver att det ska bli lättare för medborgarna att skaffa sig försvarsvapen i form av burkar med gasspray.

Jag tycker också att det är outhärdligt om det går så som Halla-aho befarar. Men, utan att förringa det vidriga i grupptrakasserier så är lösningen knappast att man piskar upp rädsla och hatfylld stämning mot en utsatt grupp människor. Över 99 procent av de asylsökande har ju INTE gjort sig skyldiga till de här vidrigheterna.

Och när Halla-aho i sitt pressmeddelande hävdar att polisen i dag inte längre kan trygga alla medborgares säkerhet på gatorna undrar jag hur polisen skulle klara av att trygga säkerheten om folk börjar spraya gas på varandra. Inte att undra på att polisen redan hunnit förhålla sig tvivlande till Halla-ahos förslag.

Polisen klarade ju inte ens av att skydda Vänsterförbundets Dan Koivulaakso i Uleåborg 2012, när Finska motståndsrörelsens man sprutade pepparspray i ansiktet på honom så att han fick uppsöka sjukvård.

Dessutom undrar jag hur uppriktig Halla-aho är i sin oro över de finländska kvinnornas säkerhet. Tidigare har han åtminstone varit selektiv. I ett blogginlägg 2006 hoppades han att ”de rätta” kvinnorna blir våldtagna av invandrare, det vill säga ”de vänstergröna världsförbättrarna och deras väljare”. Ingen gasspray åt dem, alltså?

, , , , ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.