Okategoriserade

Centern hyllar Soini

20 aug , 2016, 12.09 Marianne Lydén

 

Nästan varje dag kommer nya avslöjanden om följderna av regeringens brutala asylpolitik.

Migri, som förverkligar asylpolitiken, följer för irakiska asylsökandes del ett klart mönster. Berättelserna om IS-terrorn godkänns och asylkriterierna fylls i princip, men ändå skickas irakierna tillbaka.För Migri har gjort den groteska tolkningen att också sunnimuslimer har en möjlighet att överleva i Bagdad. ( De flesta irakiska asylsökande har sunnibakgrund och många av dem ha flytt IS tvångsvärvning.)

Nigerianska kvinnor som Migri godkänner som offer för människohandel skickas ändå sorglöst iväg.

Allt sker enligt sannfinländska noter, som hela regeringsblocket är med på.

Enskilda medborgare reagerar och statsminister Juha Sipiläs brevlåda fylls med krav på ändring i den omänskliga politiken. Oppositionspartierna protesterar, en del mer engagerat ön andra.

I det här läget väljer Centerns språkrör Suomenmaa att skriva ett hyllningskväde till Timo Soini och hans parti.

Suomenmaa slår fast att Sannfinländarna har varit den perfekta regeringskamraten. De har varit solidariska och inte försökt plocka politiska poäng, åtminstone inte mer aktivt än andra. Tidningen påpekar att skillnaden är stor i jämförelse med det som skedde i den förra regeringen, då Vänsterförbundet och De gröna av valtaktiska skäl gjorde sorti.

Suomenmaa konstaterar sedan att Sannfinländarna ändå inte vill stämplas som ett kardborreparti (Soinis öknamn för främst SFP, som tidigare “alltid” satt i regeringen). Nej, Soini har den helt godtagbara målsättningen att Sannfinländarna ska behandlas som ett parti jämbördigt med Centern och Samlingspartiet.

Hyllningskvädet avslutas med att det är lätt för de andra regeringspartierna instämma med Soini som konstaterat att “vi tänker gå till historien som regeringen som vände riktningen för Finland”.

Också jag instämmer. Den här regeringen är minsann på väg till historien. Se början av mitt inlägg.

, , , ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.