Okategoriserade

Lidande à la Juha Sipilä

2 Dec , 2016, 18.17 Marianne Lydén

 

Det börjar nästan bli vardagsmat med artiklar om hur asylsökandes familjer splittras som ett resultat av Migrationsverkets hjärtlösa beslut. Man har också kunnat läsa Migris sanslösa motiveringar till besluten.

Familjer splittras och de ensamkommande som fått stanna har minimala möjligheter att få familjemedlemmarna till det trygga Finland.

Hur månne en familjefar känner sig när hans nära och kära skickas iväg till uppenbar livsfara?

Det här är något som Juha Sipilä, statsminister och familjefar, inte tycks ägna en tanke åt, trots att hans regering är ansvarig för den omänskliga asylpolitiken.

Brev som påtalar följderna av den skärpta politiken besvärar han sig ju inte att läsa och de frågor han fått om ämnet har han viftat bort som hörande till inrikesminister Paula Risikkos tomt.

Det här var nu någonting jag kom att tänka på när Juha Sipilä, oförmögen att hålla rollerna som privatperson och statsminister isär, har berättigat sitt beteende i Terrafamehärvan med att det “går under huden” när familjemedlemmar får lida. Lidandet handlar alltså om att journalister enligt honom skrivit osakligheter om dem.

Det här var alltså det som gjorde Juha Sipilä upprörd. En av hans söner var också upprörd, så upprörd att han kallade YLE för en skitanstalt.

Sonen i fråga och resten av klanen sitter alla på ansenliga förmögenheter och har det så väl ställt som man över huvud taget kan ha i republiken Finland.

Men nog är det ju förfärligt hur Sipiläklanen fått lida! Eller vad säger familjefadern från Irak med anhöriga som svävar i livsfara?

, ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.