Okategoriserade

Normalt så det förslår

9 mar , 2017, 16.31 Marianne Lydén

 

Ett par plock från de senaste dagarna ur den nuförtiden normala samhällsdebatten:

En asylsökande demonstrant försöker hänga sig. Bland motdemonstranterna hånar man demonstranten och beklagar sig över att det inte lyckades.

Finska församlingar har bestämt att de under gudstjänster under fastan läser upp negativa autentiska asylbeslut i sin helhet. Flera församlingar antas asluta sig till kampanjen.
Migri tycker att deras motiveringar till varför det blev nej samtidigt bör läsas upp.

Här kunde igen vara ett perfekt tillfälle att av dem som ondgör sig över polariseringen få svar på vilka som är motpolerna och som skapar oro och aggression. Dessvärre vet man ju vid det här laget att vettiga svar uteblir när det inte passar syftet.

Som normalt kan man väl också se det också att Teuvo Hakkarainen vill bli Sannfinländarnas vice ordförande. Han är ju dömd för hets mot folkgrupp, vilket av endel ses som en merit. Samma gäller ju för Jussi Halla-aho, som snart berättar om jan eftersträvar partiorförandeposten.

Det onormala skulle ju egentligen vara att utse Sampo Terho. Han har inte dömts för något brott.Månne det är därför han ligger bäst till. De flesta sannfinländare kanske ändå tycker det är bäst med en ordförande som kan hålla sig inför lagens ramar.

, ,

Läs också

Kommenteringen är stängd.