Okategoriserade

Gammalt krig blir som nytt

8 Nov , 2014, 06.00 Marianne Lydén

 

Det finns inga moderata muslimer, fastslog signaturen Baron Bodissey häromdagen på webbsajten Gates of Vienna. “Baronen” säger sig ha utrett saken under nästan hela sajtens existens.

Ingen lättvindig slutsats, kan man alltså tycka, med tanke på att han startade sajten för tio år sedan. Eller så kan man se slutsatsen som ett resultat av gravt  tunnelseende, en egenskap “baronen” delar med andra aktivister på sajten.

Tunnelseende virrhjärnor som man kan strunta i finns det gott om, men Gates of Vienna fungerar som portal för den så kallade Counterjihadrörelsen, som har politiker från populära politiska partier i sina led. Just nu är Geert Wilders, ledare för det främlingsfientliga Frihetspartiet i Nederländerna den mest uppburna. Andra politiker som hyllas är diverse sverigedemokrater och Sannfinländarnas Europaparlamentariker Jussi Halla-Aho. Wilders klarade sig illa i EU-valet, men i övrigt kunde Gates of Vienna jubla över den främlingsfientliga vågen som sköljde över Europa och några månader senare var Sverigedemokraternas framgång på hemmaplan glädjeämnet.

IS och andra  islamistiska terroristers vämjeliga verksamhet är det rörelsen ser i ändan på tunneln, bekräftelsen på att islam och muslimsk invandring inte bara är ett hot mot den västerländska civilisationen utan också innebär krig. Islam nästan invaderade det kristna Europa under belägringen av Wien 1683 och “vi” är nu i en ny fas av ett gammalt krig, lyder varningen när man klickar in sig på sajten och Halla-aho har konstaterat att valet står mellan krig och förintelse.

Det nya är att ALLA muslimer utpekas som fiender. Får se vilken genklangen blir på nationell nivå. Halla-ahos partibroder Olli Immonen, ordförande för Suomen Sisu, vill redan bussa patruller på finländska barn med invandrarbakgrund och drömmer om en finsk identitet som aldrig existerat.

marianne.lyden@hbl.fi

, , , , , , ,

Läs också

2 kommentarer

  1. Overcome skriver:

    Den underliga art som männen i imperiestaterna utgör är de enda obegripliga människorna på vår planet. De förstår bara sig själva och ingen annan – Vi förstår alla utom dem. Något de bör beakta innan de eskalerar: Deras framfart förenar andligen alla som denna kultur någonsin (sedan krutet) kört över. Moderat är =stukad ifall det betecknar attityder utanför Imperiet.

  2. Carita Fogde skriver:

    Visst kan det finnas fördomsfullhet mot islam och åsikter om att alla muslimer är fiender men fördomar är nog ännu vanligare när det gäller vissa andra religioner. Skillnaden är att det är fritt fram att ge uttryck för dessa fördomar utom i det fall de gäller islam. Man behöver bara tänka på vad Marcus Birro råkat ut för sedan han på Twitter gett uttryck för kritik mot islam. Var och en får anse vad den vill om Birros åsikter och opponera sig mot dem ; men det hat,förakt och mordhot både mot Birro och hans familj hör ej hemma i en demokrati. Mest skrämmande är väl de reportrar som kritiserar Birro, men ej med ett ord kommenterar mordhoten mot honom. Det är ett verkligt tunnelseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *